Saudský veľvyslanec v Afganistane podľahol zraneniam, ktoré utrpel v Kandaháre

NETKY.SK • 15 Február 2017, 17:26 • 2 min
Saudský veľvyslanec v Afganistane podľahol zraneniam, ktoré utrpel v Kandaháre

DUBAJ - Veľvyslanec Spojených arabských emirátov (SAE) v Afganistane Džuma Muhammad Abdalláh Kábí, ktorý v januári utrpel zranenia pri výbuchu v juhoafganskej provincii Kandahár, svojim zraneniam podľahol. Informovala o tom dnes kancelária prezidenta SAE.

slovakia

left justify in out

Kábí bol spolu s delegáciou diplomatov a humanitárnych pracovníkov v Kandaháre pri príležitosti otvorenia sociálneho ústavu pre siroty, keď v dome guvernéra Kandaháru Humajuna Azízího došlo k výbuchu, pri ktorom zahynulo 11 ľudí vrátane piatich členov delegácie Spojených arabských emirátov, afganských poslancov a viceguvernéra Kandaháru.

 

Napriek vyšetrovaniu, ktoré s pomocou NATO viedol medzinárodný tím zložený z predstaviteľov Afganistanu a SAE, sa doposiaľ nepodarilo zistiť, čo výbuch spôsobilo. Afganská vláda obvinila z útoku militantné hnutie Taliban, ktoré však zodpovednosť za jeho uskutočnenie odmietlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona