Saudskoarabský princ sa stretol s americkým ministrom financií Mnuchinom

NETKY.SK • 23 Október 2018, 07:16 • 2 min
Saudskoarabský princ sa stretol s americkým ministrom financií Mnuchinom

DUBAJ - Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán absolvoval stretnutie s americkým ministrom financií Stevenom Mnuchinom.

slovakia

left justify in out

Saudskoarabský princ a Mnuchin v predvečer kľúčovej investičnej konferencie v Rijáde "zdôraznili dôležitosť americko-saudskoarabského strategického partnerstva".

 

 

Svoju účasť na tomto medzinárodnom podujatí zrušilo v uplynulých dňoch viacero významných investorov, spoločností i západných vysokopostavených predstaviteľov vrátane Mnuchina, ktorí tak reagovali na vraždu novinára Džamála Chášukdžího na saudskoarabskom konzuláte v tureckom Istanbule.

 

Rijád v sobotu 20. októbra po prvý raz priznal, že saudskoarabský novinár Chášukdží, ktorý žil v USA a písal pre denník Washington Post, bol na spomínanom konzuláte v Istanbule 2. októbra zabitý pri bitke, ktorá vypukla po bližšie nešpecifikovanej hádke. Okolnosti jeho smrti sú stále nevyjasnené.

 

Mnuchin v nedeľu na margo tohto priznania povedal, že zo strany Saudskej Arábie ide o "prvý krok, čo však nestačí". Trump zas v pondelok uviedol, že stále nie je spokojný s vysvetlením Rijádu, ako Chášukdži v priestoroch konzulátu zomrel.

 

img

Americký minister financií Steven Mnuchin

Zdroj: SITA

 

Mnuchin v nedeľu tiež potvrdil, že sa tohtotýždňovej medzinárodnej konferencie v Rijáde nezúčastní, ale že do Saudskej Arábie prišiel kvôli rozhovorom s vedením kráľovstva, ktoré sa týkajú ich spoločného úsilia zameraného na boj proti financovaniu terorizmu a potlačenie iránskeho vojenského a politického vplyvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies