Saudskoarabský princ označil Chameneího za Hitlera Blízkeho východu

NETKY.SK • 25 November 2017, 08:56 • 2 min
Saudskoarabský princ označil Chameneího za Hitlera Blízkeho východu

TEHERÁN - Irán označil za "nezrelého" saudskoarabského korunného princ Muhammada bin Salmána, ktorý predtým nazval iránskeho duchovného vodcu ajatolláha Alího Chameneího Hitlerom Blízkeho východu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spravodajská televízia BBC.

 

Vo vojne slov medzi oboma regionálnymi mocnosťami, ktorými sú Irán a Saudská Arábia, iránske ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo Muhammada bin Salmána, aby sa "zamyslel nad osudom" regionálnych diktátorov.

 

Ostrými slovami na adresu Iránu podľa BBC nešetril ani korunný princ, ktorý je neoficiálnym vládcom Saudskej Arábie, keď pre denník New York Times povedal, že Teheránu by sa nemalo dovoliť, aby rozširoval svoj vplyv.

 

"Od Európy sme sa naučili, že appeasement nefunguje. Neželáme si, aby tento nový iránsky Hitler zopakoval na Blízkom východe to, k čomu došlo v Európe," povedal princ s odkazom na Alího Chameneího, čo v Iráne vyvolalo búrlivé odmietavé reakcie.

 

Hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Bahrám Ghásemí obvinil "avanturistického" saudskoarabského korunného princa z "nezrelých, neuvážených a nepodložených vyjadrení a správania", uviedla polooficiálna iránska agentúra Isna.

 

"Rozhodne mu odporúčam, aby porozmýšľal a pouvažoval, aký osud v uplynulých rokoch stihol známych diktátorov v tejto oblasti, z ktorých politiky a správania si berie príklad," povedal Ghásemí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona