Saudskoarabský kráľ vymenil vysokopostavených armádnych predstaviteľov

NETKY.SK • 27 Február 2018, 06:46 • 2 min
Saudskoarabský kráľ vymenil vysokopostavených armádnych predstaviteľov

RIJÁD - Saudskoarabský kráľ Salmán vydal dekréty, ktorými nariadil vymeniť desiatky vysokopostavených armádnych predstaviteľov vrátane veliteľov pozemných a vzdušných síl, ako aj náčelníka generálneho štábu.

slovakia

left justify in out

Salmán tiež schválil nový plán rozvoja saudskoarabského rezortu obrany, ktorý sa týka "vízie a stratégie ministerstva, jeho organizačnej štruktúry, riadenia a požiadaviek na ľudské zdroje". Viacero princov bolo zároveň vymenovaných za poradcov kráľa.

 

Dôvod najnovšej reorganizácie nie je známy, agentúra AP však poukazuje na úlohu Saudskej Arábie vo vojne v susednom Jemene, kde Rijád bojuje v rámci širšej koalície proti šiitským povstalcom. Terčom kritiky sú pritom saudskoarabské nálety, pri ktorých zomierajú civilisti, ako aj blokáda Jemenu tlačiaca túto najchudobnejšiu arabskú krajinu na pokraj hladomoru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies