Saudskoarabský kráľ si zobral na deväťdňovú cestu do Indonézie 459 ton batožiny

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 14:26 • 2 min
Saudskoarabský kráľ si zobral na deväťdňovú cestu do Indonézie 459 ton batožiny

RIJÁD – Pre mnohých z nás je balenie sa na cestu do zahraničia jeden kufor a jedna príručná batožina. Mnohí sa obávajú, aby kufor nepresiahol povolenú hmotnosť a rozmýšlajú, čo všetko si zabudli zabaliť.

slovakia

left justify in out

Jeden človek však takéto problémy vôbec nemá a zoberie si zo sebou všetko, čo potrebuje aj to, čo nepotrebuje. Je ním saudskoarabský kráľ Salman bin Abdulaziz Al-Saud (81).

 

Podľa denníka Jakarta Post si pred svojím deväťdňovým výletom v Indonézii zabalil neuveriteľných 459 ton batožiny.

 

Čo všetko si so sebou zobral? Doprovod pozostávajúci zo 620 ľudí a 800 delegátov (vrátane ministrov a 25 princov), dve autá značky Mercedes-Benz s600 a niekoľko výťahov. Nikto však nevie na čo mu budú.

 

O celé toto sťahovanie sa postarala spoločnosť Jasa Angkasa Semestra. Kráľa muselo „pobaliť“ neuveriteľných 572 ľudí.

 

Riaditeľ spoločnosti Adji Gunawan povedal pre Jakarta Post, že 63 ton jeho batožiny vyložia na letisku Halima Perdanakusumu vo východnej Jakarte a zvyšok pošlú na medzinárodné letisko Ngurah Rai v meste Denpasar na Bali.

 

img

 

„Boli sme oficiálne pridelení, aby sme sa postarali o všetku batožinu kráľa a jeho sprievodu,“ dodal riaditeľ Gunawan.

 

Saudskoarabský kráľ si žije luxusný život a častokrát míňa 30 miliónov dolárov iba na dovolenku. Podľa CBS News trávi veľa času na Maldivách, kde si prenajíma pre seba a svoj doprovod celé tri rezorty.

 

Nie je jasné, akým majetkom kráľ disponuje, pretože je úzko spätý s majetkom Saudskej Arábie. Podľa odhadov však disponuje asi 1,4 biliónom dolárov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies