Saudskoarabský kráľ Salmán nariadil vyplatiť bonusy pre vojakov

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:36 • 2 min
Saudskoarabský kráľ Salmán nariadil vyplatiť bonusy pre vojakov

ABÚ ZABÍ - Saudskoarabský kráľ Salmán dnes nariadil vyplatenie príplatku vo výške mesačného platu všetkým príslušníkom vojenského a bezpečnostného personálu, aby tak vyjadril "uznanie ich úsiliu", napísala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K vydaniu kráľovského dekrétu došlo po dnešnom oznámení zmien vo vládnom kabinete a výmene na poste následníka trónu.

 

Koalícia vedená Saudskou Arábiou od konca marca bombarduje v Jemene húsíjských povstalcov podporovaných Iránom. Úrady minulý týždeň oznámili, že bezpečnostné sily sú v pohotovosti vzhľadom na možný útok militantov na nákupné centrum alebo energetické zariadenie.

 

Saudskoarabská tlačová agentúra SPA, ktorá o príplatku informovala, nespresnila, koľko peňazí bude potrebných na vyplatenie odmien. Ozbrojené sily Saudskej Arábie - vrátane národnej gardy a polovojenských oddielov - majú zrejme viac ako 200.000 aktívnych príslušníkov, píše Reuters.

 

Panovníkove príplatky v časoch politických zmien alebo napätia majú v krajine dlhú tradíciu. Kráľ Salmán už pri príležitosti osláv svojho januárového nástupu na trón nariadil vyplatenie bonusu vo výške dvoch mesačných platov vládnym zamestnancom a dôchodcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies