Saudskoarabský kráľ pozval na návštevu egyptského prezidenta

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 18:00 • 2 min
Saudskoarabský kráľ pozval na návštevu egyptského prezidenta

RIJÁD - Saudskoarabský kráľ Salmán pozval egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího na oficiálnu návštevu svojho kráľovstva, pričom najvyšší egyptský predstaviteľ túto ponuku prijal, oznámil dnes Sísího úrad.

slovakia

left justify in out

Obaja lídri sa stretli po dnešnej otváracej schôdzi 28. summitu štátov Ligy arabských štátov (LAŠ), ktorý sa koná v jordánskom hlavnom meste Ammán. Rokovali o vylepšení bilaterálnych vzťahov medzi Káhirou a Rijádom; ich krajiny sa totiž rozchádzajú v názore na sýrsky konflikt, ako aj na dvojicu neobývaných ostrovov v Červenom mori, ktoré si nárokuje Egypt i Saudská Arábia.

Kráľ Salmán v reakcii na recipročnú ponuku od Sísího takisto prisľúbil, že v blízkej budúcnosti zavíta do Egypta, uvádza sa v stanovisku tlačovej kancelárie úradu egyptského prezidenta, z ktorého cituje agentúra Reuters.

Salmán nedávno absolvoval turné po ázijských krajinách vrátane Malajzie, Indonézie či Japonska.

Na summit LAŠ do Ammánu prišiel i prezident palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás, ale aj generálny tajomník OSN António Guterres či špeciálny vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura. Summit, ktorého hlavnou témou je izraelsko-palestínsky konflikt, vedie jordánsky kráľ Abdalláh II., dodáva stanica al-Arabíja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies