Saudskoarabmi vedená koalícia obvinila z bombardovania pohrebu jemenskú stranu

NETKY.SK • 15 Október 2016, 13:50 • 2 min
Saudskoarabmi vedená koalícia obvinila z bombardovania pohrebu jemenskú stranu

KÁHIRA - Zbombardovanie pohrebného zhromaždenia v jemenskom hlavnom meste Saná, pri ktorom bolo minulý víkend zabitých okolo 140 ľudí a ďalších vyše 600 utrpelo zranenia, majú na svedomí nesprávne informácie.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to spoločná vyšetrovacia komisia zaoberajúca sa týmto incidentom, ktorého sa dopustila vojenská koalícia vedená Saudskou Arábiou.

 

Saudskoarabmi vedený vyšetrovací výbor JIAT obvinil jemenské operačné letecké stredisko, napojené na kanceláriu náčelníka generálneho štábu, že poskytlo chybnú informáciu, že v smútočnej sieni sa nachádza množstvo vodcov šiitského povstaleckého hnutia húsíov.

 

Jemenské stredisko leteckých operácií podľa JIAT tvrdilo, že určená lokalita je stopercentne "legitímnym vojenským cieľom" a nariadilo okamžitú vzdušnú operáciu aj bez súhlasu velenia vojenskej koalície.

Vyšetrovacia komisia uviedla, že rodiny obetí musia byť odškodnené. Nálet zasiahol miesto pohrebu otca člena povstaleckej šiitskej vlády v Saná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies