Saudskí Arabi varovali Európu pred novou teroristickou hrozbou

NETKY.SK • 18 Október 2010, 07:57 • 2 min
Saudskí Arabi varovali Európu pred novou teroristickou hrozbou

Saudskí Arabi varovali Európu pred novou teroristickou hrozbou - Krimi Francúzsky minister vnútra Brice Hortefeux dnes v televíznom vysielaní povedal, že Francúzsko dostalo nové varovania pred teroristickou hrozbou v Európe, predovšetkým vo Francúzsku od

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky minister vnútra Brice Hortefeux dnes v televíznom vysielaní povedal, že Francúzsko dostalo nové varovania pred teroristickou hrozbou v Európe, "predovšetkým vo Francúzsku" od spravodajských služieb Saudskej Arábie.
      Varovania pred potenciálnym útokom al-Káidy z Arabského polostrova dostali "v niekoľkých ostatných hodinách, niekoľkých dňoch". Podľa slov ministra dostali Európania avízo, že "al-Káida na Arabskom polostrove je nepochybne aktívna alebo plánuje byť aktívna" na "európskom kontinente, najmä vo Francúzsku".
      "Hrozba je skutočná," vyhlásil v týždennej talk-šou RTL-LCI-Le Figaro.
      Americkí a európski bezpečnostní experti od začiatku októbra vyjadrujú obavy, že teroristi možno plánujú uskutočniť na európskom kontinente útok ozbrojeného komanda v štýle toho, k akému došlo v roku 2008 v indickom Bombaji.
      Protiteroristický koordinátor Európskej únie Gilles de Kerchove 6. októbra potvrdil, že hrozba teroristických útokov v Európe je reálna. Expert únie na poli terorizmu si myslí, že hrozba súvisí s intenzívnym tlakom na bunky teroristickej organizácie al-Káida zo strany vojsk NATO a so špeciálnymi akciami zo strany USA.
      "Keďže sú zahnaní do kúta, potrebujú znovu ukázať svoju autoritu ďalším útokom," uviedol de Kerchove. Reagoval na upozornenia od orgánov v USA, ale i ďalších krajín, ktoré menujú ako cieľ teroristických útokov metropoly členských štátov Európskej únie.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies