Saudská Arábia znížila v marci produkciu ropy

NETKY.SK • 18 Apríl 2011, 07:15 • 2 min
Saudská Arábia znížila v marci produkciu ropy

Saudská Arábia znížila v marci produkciu ropy

slovakia

left justify in out

img

Svetový trh s ropou je nadmerne zásobený, preto Saudská Arábia v marci opäť znížila produkciu komodity. Oznámil to dnes saudský minister ropného priemyslu Ali An-Naimi.
      Najväčší svetoví spotrebitelia pritom naliehajú na Organizáciu krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), aby urýchlene zvýšila dodávky čierneho zlata na trh a zmiernila tak rast jeho ceny. Hlavným dôvodom zdražovania ropy sú nepokoje na severe Afriky a v krajinách Blízkeho východu, ktoré sú kľúčovými dodávateľmi komodity na svetové trhy.
      Saudská Arábia vo februári zvýšila svoju produkciu na 9,125 milióna barelov ropy denne, aby nahradila výpadok jej ťažby v Líbyi, ktorá sa zmieta v ozbrojenom konflikte. Ale ceny čierneho zlata aj napriek tomu neprestali rásť, čo malo negatívny vplyv na dopyt. Saudská Arábia preto v marci produkciu ropy potichu znova znížila na 8,29 milióna barelov/deň.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies