Saudská Arábia zmarila útok na ambasádu USA, zatkla vyše 90 islamistov

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 16:51 • 2 min
Saudská Arábia zmarila útok na ambasádu USA, zatkla vyše 90 islamistov

DUBAJ - Saudská Arábia zatkla 93 osôb podozrivých z členstva v teroristickej organizácii Islamský štát (IS), pričom najmenej 77 z nich boli saudskoarabskí občania.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie saudskoarabského rezortu vnútra.
     

Podľa Saudskej Arábie sa medzi zadržanými osobami nachádzali aj jeden Sýrčan a jeden Saudskoarab, ktorí spoločne s ďalším sýrskym občanom údajne plánovali samovražedný bombový útok na americké veľvyslanectvo v saudskoarabskej metropole Rijád. Sprisahanie bolo podľa informácií Reuters odhalené ešte v marci tohto roka.
     

Zatknuté osoby mali byť členmi teroristických buniek, ktoré plánovali útoky na obytné komplexy využívané cudzincami, nábožensky motivované násilnosti či teroristické akcie namierené voči saudskoarabským bezpečnostným silám. Islamistov sa podarilo zadržať skôr, než dokázali svoje plány uskutočniť. 
     

Saudská Arábia sa spoločne s ďalšími krajinami Perzského zálivu zapojili do vzdušnej ofenzívy proti IS v Sýrii, vedenej Spojenými štátmi, uviedol Reuters.
     

Džihádisti z IS, ktorí ovládajú veľké časti Iraku a Sýrie a pokúšajú sa rozšíriť svoje pozície aj v severnej Afrike, už dávnejšie vyzvali svojich prívržencov, aby im pomohli v boji proti Saudskej Arábii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies