Saudská Arábia zatvorila ambasádu v Sýrii

NETKY.SK • 15 Marec 2012, 07:50 • 2 min
Saudská Arábia zatvorila ambasádu v Sýrii

Saudská Arábia zatvorila ambasádu v Sýrii - Politika Saudská Arábia dnes oznámila, že zatvorila svoju ambasádu v Sýrii a stiahla odtiaľ všetkých svojich diplomatov a personál. Ministerstvo zahraničných vecí v komuniké citovanom agentúrou Reuters uviedlo,

slovakia

left justify in out

img

Saudská Arábia dnes oznámila, že zatvorila svoju ambasádu v Sýrii a stiahla odtiaľ všetkých svojich diplomatov a personál. 
      Ministerstvo zahraničných vecí v komuniké citovanom agentúrou Reuters uviedlo, že rozhodnutie bolo prijaté "vo svetle súčasných udalostí v Sýrii".
      Ambasádu v Sýrii dnes zatvorilo aj Taliansko. Talianska diplomacia v tejto súvislosti opäť odsúdila "neprijateľné násilie sýrskeho režimu proti svojim občanom".
      Na protest proti brutálnym zásahom bezpečnostných jednotiek voči protivládnym protestom už zatvorili svoje ambasády v Sýrii aj Británia, Francúzsko, Kanada, Spojené štáty a Španielsko.
      Podľa odhadu OSN zahynulo počas rok trvajúceho povstania proti režimu prezidenta Bašára Asada vyše 8000 Sýrčanov, prevažne demonštrantov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona