Saudská Arábia zatkla 88 členov bunky al-Káidy

NETKY.SK • 2 September 2014, 16:05 • 2 min
Saudská Arábia zatkla 88 členov bunky al-Káidy

RIJÁD - V Saudskej Arábii zatkli tento týždeň 88 údajných členov bunky al-Káidy podozrivých z prípravy teroristických útokov doma aj v zahraničí. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na saudskoarabské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Členovia skupiny, ktorých bezpečnostné zložky sledovali niekoľko mesiacov, "sa práve chystali uskutočniť určité operácie", uviedlo ministerstvo bez ďalších podrobností. Mnohí zo zadržaných boli už v minulosti odsúdení na väzenské tresty za zločiny súvisiace s terorizmom. Väčšinu z 88 podozrivých mužov tvoria občania Saudskej Arábie a traja pochádzajú zo susedného Jemenu. 

 

Saudskoarabský kráľ Abdalláh vo februári tohto roka nariadil udelenie vysokých väzenských trestov pre každého, kto vycestuje do zahraničia bojovať alebo sa pridá do radov extrémistických skupín.

 

Saudská Arábia už postavila pred súd stovky obvinených militantov. Mnohých z nich poslal súd do väzenia či na smrť na základe obvinení, že sa podieľali na útokoch v rokoch 2003-2006, keď krajinu zasiahla vlna útokov teroristickej siete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona