Saudská Arábia zablokovala stránku YouTube, tá obratom zablokovala sporné video

NETKY.SK • 19 September 2012, 06:40 • 2 min
Saudská Arábia zablokovala stránku YouTube, tá obratom zablokovala sporné video

Saudská Arábia zablokovala stránku YouTube, tá obratom zablokovala sporné video - Politika Najpopulárnejšia svetová internetová stránka na zdieľanie videí YouTube v utorok oznámila, že na území Saudskej Arábie zablokuje prístup k videu, ktoré v ostatných

slovakia

left justify in out

img

Najpopulárnejšia svetová internetová stránka na zdieľanie videí YouTube v utorok oznámila, že na území Saudskej Arábie zablokuje prístup k videu, ktoré v ostatných dňoch pobúrilo moslimov v desiatkach krajín.
      Saudskoarabský kráľ Abdalláh predtým vydal nariadenie o zablokovaní všetkých internetových stránok odkazujúcich na video zosmiešňujúce proroka Mohameda. Reportér agentúry Associated Press v Saudskej Arábii informoval, že v dôsledku nariadenia bol nedostupný celý portál YouTube.
      Google, ktorý je vlastníkom YouTube, zablokoval prístup k videu v Líbyi a Egypte po vlne násilia, ktorej padol za obeť aj americký veľvyslanec v Líbyi. Google taktiež znemožnil prístup k traileru k filmu Nevinnosť moslimov v Indonézii a Indii, pretože video údajne porušuje tamojšie zákony.
      Saudskoarabská vláda požiadala Google, aby "zakryl" všetky odkazy na americké video, ktorého zverejnenie je vraj v rozpore so zákonmi krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies