Saudská Arábia vylučuje zníženie produkcie ropy, Al-Naimi: Nestane sa to

NETKY.SK • 24 Február 2016, 09:34 • 2 min
Saudská Arábia vylučuje zníženie produkcie ropy, Al-Naimi: Nestane sa to

HOUSTON - Saudskoarabský minister ropného priemyslu Ali Al-Naimi dúfa, že viac krajín sa pripojí k zmrazeniu produkcie ropy na aktuálnej úrovni.

slovakia

left justify in out

Zároveň však odmietol, že by hlavní producenti v krátkom čase pristúpili ku škrtom v produkcii. Podľa jeho slov by podpora zmrazenia produkcie a silnejší dopyt mali zmierniť nadbytok ropy na trhu. "Zmrazenie je začiatok procesu. Ak sa dokážeme dostať k tomu, že všetci hlavní producenti nebudú pridávať barely, potom nadmerné zásoby, ktoré teraz máme, časom zrejme klesnú," povedal Al-Naimi.


Trhy by však rodiacu sa dohodu nemali vnímať ako predohru k tomu, že nastanú škrty v produkcii. Podľa Al-Naimiho nevládne dostatok dôvery na dosiahnutie takejto dohody. "Nestane sa to, pretože nie je veľa krajín, ktoré sa to chystajú dodržať," povedal. "Aj keď povedia, že znížia produkciu, neurobia to. Nemá zmysel strácať čas snahou o škrty. Nestane sa to," vyhlásil minister.


Rusko, Saudská Arábia, Katar a Venezuela vo februári oznámili, že sú pripravení zmraziť ťažbu ropy na januárových úrovniach. Podmienkou však je, že sa k tomuto kroku pripoja aj ostatné producentské krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies