Saudská Arábia uviedla, že zostrelila jemenskú balistickú strelu

NETKY.SK • 12 Október 2016, 10:28 • 2 min
Saudská Arábia uviedla, že zostrelila jemenskú balistickú strelu

RIJÁD- Saudská Arábia dnes oznámila, že v noci nadnes zostrelila balistickú strelu, ktorú na územie kráľovstva vystrelili šiitskí povstalci a ich spojenci v Jemene. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cieľom rakety bolo podľa Rijádu mesto Chamís Mušajt na juhozápade kráľovstva. Saudská Arábia ju zostrelila bez toho, aby bol niekto zranený.

 

Je všeobecne známe, že šiitskí povstalci - tzv. húsíovia - majú zásobu raketových striel Scud ešte z čias bývalého Sovietskeho zväzu a ich rozličné variácie jemenského pôvodu. Húsíovia a ich spojenci odpálili už do Saudskej Arábie celý rad raketových striel odvtedy, ako koalícia arabských krajín pod vedením kráľovstva začala proti nim v marci 2015 v Jemene ofenzívu.

 

Pri útoku v sobotu jedna raketa smerovala zrejme na saudskoarabskú vojenskú leteckú základňu v blízkosti moslimského svätého mesta Mekka. Tento útok smeroval doteraz najhlbšie do územia Saudskej Arábie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies