Saudská Arábia prvýkrát od roku 1990 vymenovala veľvyslanca v Iraku

NETKY.SK • 21 Február 2012, 07:54 • 2 min
Saudská Arábia prvýkrát od roku 1990 vymenovala veľvyslanca v Iraku

Saudská Arábia prvýkrát od roku 1990 vymenovala veľvyslanca v Iraku - Politika Saudská Arábia vymenovala dnes svojho veľvyslanca v Iraku v rámci opätovného nadviazania úplných diplomatických vzťahov, ktoré obe krajiny prerušili po vpáde režimu exprezident

slovakia

left justify in out

img

Saudská Arábia vymenovala dnes svojho veľvyslanca v Iraku v rámci opätovného nadviazania úplných diplomatických vzťahov, ktoré obe krajiny prerušili po vpáde režimu exprezidenta Saddáma Husajna do Kuvajtu v roku 1990. Oznámil to dnes iracký minister zahraničných vecí Hošjár Zebarí.
      "Saudskoarabi po prvý raz od roku 1990 vymenovali veľvyslanca v Iraku," potvrdil podľa tlačovej agentúry Reuters šéf irackej diplomacie v Bagdade.
      Vyhlásenie prišlo v čase, keď región čelí prehlbujúcemu sa rozkolu medzi šiitskými a sunnitskými moslimskými veľmocami v súvislosti s krízou v Sýrii a západným nátlakom na Irán v súvislosti s jeho jadrovým programom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies