Saudská Arábia preruší s Iránom leteckú dopravu i obchodné vzťahy

NETKY.SK • 4 Január 2016, 16:57 • 2 min
Saudská Arábia preruší s Iránom leteckú dopravu i obchodné vzťahy

RIJÁD - Saudská Arábia preruší leteckú dopravu a obchodné vzťahy s Iránom, uviedol dnes pre agentúru Reuters saudskoarabský minister zahraničných vecí Ádil Džubajr.

slovakia

left justify in out

Taktiež avizoval, že Saudská Arábia zakáže svojim občanom cestovať do Iránu. Iránski pútnici sú však podľa neho v saudskoarabskej Mekke a Medine vítaní.

Džubajr povedal, že Irán sa musí správať ako "normálna krajina", nie ako "revolučná", a musí rešpektovať medzinárodné normy, ak má dôjsť k obnoveniu vzťahov.

 

Sunnitské saudskoarabské kráľovstvo prerušilo v nedeľu vzťahy so šiitským Iránom v reakcii na to, že protestujúci Iránci vtrhli v noci na nedeľu na saudskoarabské veľvyslanectvo v Teheráne, kde v hneve rozbíjali nábytok. Vystupňovali sa tak nezhody medzi týmito súperiacimi veľmocami vyvolané najnovšie tým, že Rijád v sobotu popravil významného šiitského opozičného duchovného Nimra an-Nimra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies