Saudská Arábia potvrdila účasť na náletoch v Sýrii proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 24 September 2014, 09:25 • 2 min
Saudská Arábia potvrdila účasť na náletoch v Sýrii proti Islamskému štátu

RIJÁD - Saudská Arábia potvrdila svoju účasť na náletoch v Sýrii proti militantom z Islamského štátu (IS). Informovala o tom dnes agentúra Reuters, podľa ktorej ide o zriedkavú zahraničnú akciu saudskoarabských leteckých síl.

slovakia

left justify in out

"Oficiálny zdroj odhalil, že saudskoarabské letecké sily sa zúčastnili na vojenskej operácii v Sýrii proti skupine Islamský štát a vyjadril podporu umiernenej sýrskej opozícii v boji proti terorizmu v rámci medzinárodnej koalície," uviedol Reuters s odvolaním sa na saudskoarabskú agentúru SPA.

 

Saudskoarabský minister zahraničných vecí princ Saúd Fajsal vyhlásil, že vojna proti teroristickým skupinám potrvá roky a vyžaduje si ťažkú prácu a angažovanosť všetkých strán.

 

"Dnes čelíme veľmi nebezpečnej situácii, keď sa teroristické bunky zmenili na armády, ktoré sa rozšírili do Líbye, Libanonu, Sýrie, Iraku a Jemenu," dodal Fajsal.

 

Saudskoarabský korunný princ Salmán informoval, že piloti sa vrátili na svoje domovské základne po "úspešnom a efektívnom" útoku proti IS v Sýrii.

 

Agentúra SPA neuviedla podrobnosti o úlohe saudskoarabských leteckých síl pri náletoch proti militantom z IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona