Saudská Arábia odsúhlasila finančnú pomoc 200 miliónov dolárov pre Palestínu

NETKY.SK • 21 September 2011, 17:03 • 2 min
Saudská Arábia odsúhlasila finančnú pomoc 200 miliónov dolárov pre Palestínu

Saudská Arábia odsúhlasila finančnú pomoc 200 miliónov dolárov pre Palestínu

slovakia

left justify in out

img

Saudská Arábia daruje 200 miliónov dolárov Palestínskej samospráve. Informovala o tom dnes palestínska tlačová agentúra Maan.
"Saudskoarabský kráľ Abdalláh vydal nariadenie ministrovi financií, aby previedol 200 miliónov dolárov Palestínskej samospráve," citovala agentúra Maan palestínskeho premiéra Saláma Fajjáda po skončení darcovskej konferencii v New Yorku.
Rozhodnutie Saudskej Arábie podporiť Palestínčanov prichádza v čase, keď vrcholí ich snaha o uznanie štátnosti na pôde OSN. Palestínsky prezident Mahmúd Abbás vyhlásil, že v piatok odovzdá oficiálny list so žiadosťou o prijatie za riadneho člena OSN.
Hoci väčšina členov OSN podporuje Palestínčanov v ich snahe, voči plnému členstvu sa postavili Spojené štáty, ktoré disponujú právom veta v Bezpečnostnej rade.
Washington pohrozil, že ak Palestínčania požiadajú o prijatie za riadneho člena OSN napriek výzvam USA na obnovenie priamych rokovaní s Izraelom, znížia im Spojené štáty finančnú pomoc, ktorá v súčasnosti predstavuje približne 500 miliónov dolárov ročne.
Palestínska ekonomika i kvôli izraelskej blokáde výrazne závisí od zahraničnej pomoci, ktorá tvorí podstatnú časť z rozpočtu 3,7 miliardy dolárov. Medzi najväčších podporovateľov patria EÚ, USA, Japonsko a arabské štáty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies