Saudská Arábia je pripravená spustiť operáciu proti Kataru v prípade nákupu S-400

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 17:43 • 2 min
Saudská Arábia je pripravená spustiť operáciu proti Kataru v prípade nákupu S-400

RIJÁD - Saudské úrady sú pripravené začať vojenskú operáciu proti Kataru v prípade, že emirát nakúpi od Ruska protiraketové systémy S-400.

slovakia

left justify in out

Predtým, o rokovaniach medzi Moskvou a Dauhou a o kúpe protiraketových systémov oznámil katarský veľvyslanec v Rusku Fahd al-Attiyya a zdôraznil, že vedenie Kataru má osobitný záujem o systémy S-400, ktoré predtým zakúpilo Turecko.
   

Dohoda o vojensko-technickej spolupráci medzi Ruskom a Katarom bola podpísaná minulý rok v októbri počas návštevy ruského ministra obrany Sergeja Šojgu do hlavného mesta Kataru. 
   

V liste francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, kráľ Saudskej Arábie, ktorá sa stala jedným z iniciátorov izolácie emiratov, vyjadruje hlboké znepokojenie v súvislosti s rokovaniami o predaji S-400, pretože ak Katar bude vlastniť tento systém, bude to mať priamy vplyv na bezpečnosť vzdušného priestoru kráľovstva.

 

V tejto súvislosti panovník žiada francúzskeho prezidenta, aby zabránil predaju komplexov, pričom zdôrazňuje, že v prípade ich objavenia v Katare, je Er-Riyad pripravený "prijať všetky potrebné opatrenia na odstránenie tohto obranného systému, vrátane vojenskej operácie".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies