Saudská Arábia hlási novú obeť koronavírusu

NETKY.SK • 25 August 2013, 14:30 • 2 min
Saudská Arábia hlási novú obeť koronavírusu

RIJÁD - Saudskoarabské ministerstvo zdravotníctva informovalo, že obeťou je 51-ročný muž, ktorý zomrel v Rijáde.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia dnes informovala o úmrtí muža, ktorý podľahol novému vírusu, podobnému vírusovému ochoreniu známemu ako ťažký akútny respiračný syndróm (SARS). Nový koronavírus si tak v kráľovstve vyžiadal už 40 obetí.

Ohniskom nákazy je podľa všetkého práve Arabský polostrov, ale niekoľko prípadov bolo zaznamenaných už aj v Európe: v Británii, vo Francúzsku a v Nemecku.

Saudskoarabské ministerstvo zdravotníctva informovalo, že obeťou je 51-ročný muž, ktorý zomrel v Rijáde. Okrem vírusového ochorenia muž trpel aj na rakovinu a viaceré chronické ochorenia. 

Agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje dodala, že saudskoarabské úrady registrujú ďalšie dva potvrdené prípady nakazenia. Pozitívne testovanými sú dvaja muži z provincie Asír na juhozápade krajiny.

Koronavírus, ktorý sa po prvý raz objavil v roku 2002 v Číne, zabil v roku 2003 počas celosvetovej epidémie približne 800 ľudí. Symptómy zahŕňajú závažné dýchacie problémy, horúčku a kašeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies