Saudská Arábia chystá prísne opatrenia na zaistenie bezpečnosti púte do Mekky

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 11:40 • 2 min
Saudská Arábia chystá prísne opatrenia na zaistenie bezpečnosti púte do Mekky

RIJÁD - Saudská Arábia prisľúbila prijatie prísnych opatrení na zaistenie bezpečnosti účastníkov každoročnej púte moslimov do Mekky (hadždž). Informovala o tom dnes televízia al-Arabíja.

slovakia

left justify in out

Saudskoarabský korunný princ Muhammad ibn Nájif, ktorý je vicepremiérom i ministrom vnútra, avizoval tvrdé zákroky voči komukoľvek, kto by chcel ohroziť priebeh hadždžu alebo bezpečnosť pútnikov.


"Energicky zasiahneme proti každému, kto by sa o to pokúsil, ako aj proti tým, ktorí by poškvrnili sväté mesto Mekka," vyhlásil princ, ktorý je súčasne predsedom Najvyššieho výboru pre hadždž.


Nájifove vyjadrenia, ktoré odzneli na utorkovom zasadnutí výboru, citovali saudskoarabské médiá. Prominentní účastníci schôdzky hodnotili priebeh vlaňajšej výročnej púte a činnosť jednotlivých vládnych úradov a inštitúcií, zapojených do jej organizácie.


Počas vlaňajšej púte do Mekky vypukla v dave pútnikov panika a tlačenica. Saudská Arábia oficiálne priznala 769 obetí, svetové médiá však uvádzajú až trojnásobne vyšší počet. Podľa agentúry AP pri tlačenici zahynulo 24. septembra najmenej 2411 pútnikov, prevažne Iráncov.


Každoročne prídu na púť do Mekky vyše dva milióny moslimov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies