Sauber možno bude mať najmladšieho pilota v histórii F1

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 11:19 • 2 min
Sauber možno bude mať najmladšieho pilota v histórii F1

LONDÝN - Ruský tínedžer Sergej Sirotkin by sa mohol stať v nasledujúcej sezóne najmladším pilotom v histórii formuly 1. Jeho angažovaním by mohol tím Sauber vyriešiť aj finančné problémy, keďže za ním stoja tri silné investičné skupiny z Ruska.

slovakia

left justify in out

Sauber v pondelok ohlásil spoluprácu s troma ruskými skupinami vrátane Ruského národného inštitútu leteckých technológií, ktorý vedie otec 17-ročného jazdca.

Sauber pripraví pre Sirotkina program, na základe ktorého by mohol byť už v roku 2014 členom tímu. Doteraz najmladším pilotom v F1 bol Španiel Jaime Alguersuari, ktorý debutoval v F1 v roku 2009 vo veku 19 rokov a 125 dní. Sirotkin, ktorý bude mať v auguste osemnásť rokov, momentálne preteká v sérii Formula Renault 3.5. 

 

Švajčiarska stajňa Sauber, ktorú v minulosti vlastnilo BMW, hľadala finančného partnera po tom, čo zakladateľ Peter Sauber priznal meškania niektorých platieb dodávateľom. "Táto situácia je vážna. Je to jedna z najnáročnejších situácií s akými som sa stretol, odkedy som v motošporte," povedal Sauber pre švajčiarske noviny Blick. Majiteľa tímu viaže s Ruskom priateľstvo s Romanom Abramovičom, ktorý vlastní futbalový klub Chelsea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies