Satro vyradí zo základnej ponuky Markízu a JOJ: Záujemcovia si za nich budú musieť priplácať

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 08:56 • 2 min
Satro vyradí zo základnej ponuky Markízu a JOJ: Záujemcovia si za nich budú musieť priplácať

Satro, ktoré poskytuje káblovú televíziu oznámilo, že od 1. júla vyradí zo základnej ponuky Mini stanice Markíza, Doma, Dajto, JOJ, Plus a Wau.

slovakia

left justify in out

Ak o nich budú mať zákazníci i naďalej záujem, budú si musieť priplácať navyše. Operátor totiž uviedol, že hoci sa na ďalšej spolupráci s televíziami dohodli, budú nútení výrazne zvýšiť poplatky za ich šírenie. „Náklady na tieto programy však stále niekoľkonásobne prekračujú predchádzajúcu úroveň cien. Tieto zvýšené náklady, žiaľ, majú priamy dopad na koncové ceny určené zákazníkom,“ oznámili.

 

Asociácia prevádzkovateľov káblových televízii uviedla, že TV JOJ si za svoje šírenie počas prvých rokovaní vyžiadala 2,6 eura na predplatiteľa, neskôr svoju požiadavku znížila na sumu približne jedného eura. Podobne na tom bola aj TV Markíza.

 

Doposiaľ stál základný balíček Mini 5,90 eura, od 1. júla však nebude platiť. Jeho suma sa zníži na 4,90, no nebude obsahovať spomínané stanice, ani stanice českých televízii. Pribudnúť by však mali kanál 213, Šlágr TV, Senzi a zrejme aj Tuty. Dokúpenie ďalšieho balíčka so slovenskými kanálmi by malo stáť 2 eurá navyše. Balíček českých kanálov zákazníkom aktivujú automaticky, ale cena balíka sa zvýši o jedno euro. Každý mesiac však klienti budú mať k dispozícii jeden platený kanál zdarma.

 

Vzhľadom na tieto nové podmienky, ktoré Satro zavádza odkazuje predplatiteľom, že v prípade nespokojnosti môžu bez pokuty zmeniť operátora aj napriek viazanosti. „Ak sa tak rozhodnete, informujte nás písomne najneskôr do 7. augusta 2017, aby sme vedeli Vašu žiadosť technicky spracovať,“ dodáva Satro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies