Šatka zostáva v Dunajskej Strede, teší sa na duely proti Dánsku a Ukrajine

NETKY.SK • 3 September 2018, 11:08 • 2 min
Šatka zostáva v Dunajskej Strede, teší sa na duely proti Dánsku a Ukrajine

SENEC - Slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Šatka, ktorý figuruje v kádri trénera Jána Kozáka na blížiaci sa medzištátny prípravný duel proti Dánsku (5. 9. o 20.45 h v Trnave) a zápas proti Ukrajine (9. 9. o 15.00 h SELČ v Ľvove) v 1. skupine B-divízie novovzniknutej európskej Ligy národov 2018/2019, bude naďalej pôsobiť na klubovej úrovni v FC DAC 1904 Dunajská Streda.

slovakia

left justify in out

Hoci sa o služby 22-ročného dubnického odchovanca zaujímal maďarský šampión FC Videoton Székesfehérvár (v tejto sezóne pôsobiaci už pod značkou MOL Vidi FC), Šatka dal zamietavú odpoveď.

 

"Zostávam v Dunajskej Strede. Bolo to moje rozhodnutie. Maďarský klub mal interes, bolo to všetko na mne. Ja som sa rozhodol, že momentálne pre môj futbalový rozvoj je najlepšie zotrvanie v DAC. Neviem, či maďarská liga znamená pre mňa nejaký posun v kariére. Myslím si, že teraz hráme atraktívny futbal. máme nového trénera. mne to sedí a vyhovuje. Dúfam, že sa budem naďalej futbalovo vyvíjať a zlepšovať," uviedol talentovaný obranca na nedeľňajšom zraze slovenskej reprezentácie v Senci. 

Šatka si dosiaľ pripísal tri štarty v najcennejšom drese, dôveru od kouča A-mužstva SR dostal v ostatných troch vystúpeniach - v marcovom finále Kráľovského pohára v Bangkoku, koncom mája v Trnave proti Holandsku i v ďalšom prípravnom súboji proti Maroku, ktorý sa uskutočnil 4. júna na neutrálnej pôde vo švajčiarskej Ženeve.

 

"Pocity sú super. Som rád, že som opäť tu a znova sa môžem stretnúť s chlapcami. Ešte nie sme v kompletnom zložení, niektorí spoluhráči mali ešte zápasy. Tešíme sa na duely s Dánskom i Ukrajinou Dúfam, že dostanem šancu nastúpiť. Je to samozrejme na trénerovi, či ma postaví," vyjadril sa bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý bol členom tímu SR "21" na vlaňajšom európskom šampionáte tejto vekovej kategórie v Poľsku.

K stredajšiemu súboju na Štadióne Antona Malatinského v Trnave mladý slovenský stopér poznamenal: "Dáni sa ukázali na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku vo veľmi dobrom svetle, postúpili zo skupiny. Skutočnosť, že vypadli na penalty, je už lotéria. Na šampionáte skončili v osemfinálovom súboji proti neskorším finalistom Chorvátom, ktorým boli celý zápas vyrovnaným súperom. Dánsko má veľmi kvalitné mužstvo. Samozrejme, je to prípravný zápas, ale už sa v podstate pôjde do ´ostrého´. Treba sa dobre pripraviť," uviedol Šatka, ktorý sa narodil v Ilave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies