Šatka možno už v utorok absolvuje debut v Premier League

NETKY.SK • 1 December 2014, 20:14 • 2 min
Šatka možno už v utorok absolvuje debut v Premier League

NEWCASTLE - Slovenský obranca Ľubomír Šatka možno už v utorok - zhodou okolností presne na svoje 19. narodeniny - absolvuje debut v najvyššej anglickej futbalovej súťaži Premier League.

slovakia

left justify in out

Eventualitu načrtol web Chronicle Live vzhľadom na rozsiahle zdravotné problémy v kádri Newcastlu United, ktorý sa 2. decembra o 20.45 h SEČ predstaví v 14. kole na pôde predposledného Burnley. Hosťom patrí 9. priečka v tabuľke. V sobotu prehrali 0:1 na trávniku West Hamu, čím sa séria ich ligových triumfov skončila na hodnote päť.

 

Rodák z Ilavy Šatka po dvojročnom pôsobení v juniorských tímoch Newcastlu podpísal v marci profesionálny kontrakt, do mája 2012 pôsobil v MFK Dubnica. Stopéra prirovnávajú v tíme "strák" k 32-ročnej argentínskej opore defenzívy Fabriciovi Coloccinimu. Šatka sa v lete zmestil do 24-členného kádra na medzisezónny prípravný turnaj na Novom Zélande a kouč mužstva Alan Pardew vtedy vyzdvihol mladíkove perspektívy. 

 

"Pre mňa je Ľubo hráčom s vyspelosťou nad svoj vek. Je veľmi chladnokrvný, vyrovnaný a technicky zdatný. Prisudzujem mu u nás veľkú šancu. Naozaj mu veľmi drukujem," citoval Pardewa v júli portál Tribal Football. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies