Satirický denník vydal správu o amerických raketách pre Izrael, v skutočnosti je to pravda

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:03 • 2 min
Satirický denník vydal správu o amerických raketách pre Izrael, v skutočnosti je to pravda

LONDÝN - Americký web The Onion, ktorý uverejňuje satirické spravodajstvo, zverejnil minulý týždeň správu, podľa ktorej sa Spojené štáty snažia kvôli jadrovej dohode s Iránom upokojiť Izrael - zásielkou balistických rakiet.

slovakia

left justify in out

Britský denník The Independent dnes informoval, že táto satirická správa sa medzičasom stala realitou. Na podobnosť udalostí so satirickým článkom upozornil aj izraelský denník Haarec.

 

Americký prezident Barack Obama totiž ponúkol izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi "okamžité rozhovory o zdokonalení útočných a obranných schopností izraelských obranných síl," napísal Haarec: jediný rozdiel medzi satirickým článkom a realitou je ten, že Netanjahu spočiatku na ponuku nereagoval a neskôr ju odmietol.

 

The Onion vo svojom satirickom článku citoval fiktívneho hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí, podľa ktorého je "Bibi (Benjamin Netanjahu) vždy trochu mrzutý, keď nás vidí rozprávať sa s Iránom, ale niekoľko desiatok pozemných rakiet krátkeho doletu ho spravidla rozveselí".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies