Satirický časopis Charlie Hebdo opúšťajú ďalší dvaja redaktori

NETKY.SK • 27 September 2015, 09:14 • 2 min
Satirický časopis Charlie Hebdo opúšťajú ďalší dvaja redaktori

PARÍŽ - Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, ktorého redakcia bola zdecimovaná po januárovom teroristickom útoku islamských fanatikov, príde o ďalších dvoch preživších členov.

slovakia

left justify in out

Umelecký riaditeľ Rénald Luzier, známy ako Luz, už v máji oznámil, že plánuje ukončiť svoje pôsobenie v Charlie Hebdo ako karikaturista. V tohtotýždňovom vydaní kontroverzného periodika avizoval, že nasledujúce číslo týždenníka bude jeho posledným, informovala dnes agentúra AP.

 

Svoj odchod z redakcie oznámil v dnešnom interview pre stanicu i-Télé tiež Patrick Pelloux, špecialista zdravotníckej záchrannej služby, ktorý v časopise pôsobil ako pravidelný prispievateľ a fejtonista. Odísť z parížskej redakcie hodlá "pravdepodobne" v januári, teda presne rok po masakre.

 

Charlie Hebdo sa preslávil vysmievaním sa z rozličných náboženstiev a ich predstaviteľov vrátane islamského proroka Mohameda.

 

Luz je autorom jeho karikatúry, ktorá sa objavila na prvom čísle po tragickom útoku - na obálke bol plačúci Mohamed, hovoriaci, že "všetko je odpustené". Pri útoku dvojice ozbrojených moslimov 7. januára zahynulo celkovo 12 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies