Šatanovi sa rozpadáva realizačný tím! Po Handzušovi a Višňovskom neodcestuje s mužstvom na ZOH ani Vladimír Országh

NETKY.SK • 19 Január 2018, 11:00 • 2 min
Šatanovi sa rozpadáva realizačný tím! Po Handzušovi a Višňovskom neodcestuje s mužstvom na ZOH ani Vladimír Országh

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie úradujúceho slovenského hokejového šampióna HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa rozhodlo neuvoľniť trénera Vladimíra Országha pre potreby slovenskej reprezentácie na februárové ZOH 2018 do kórejského Pjongčangu. Vedenie SZĽH chce o tom ešte rokovať.

slovakia

left justify in out

Klubu spod Urpína sa nepodarilo nájsť náhradu za svojho kouča. Ten mal od A-tímu odísť na tri týždne. Rozhodnutie prišlo v deň, keď kluby Tipsport ligy neschválili prerušenie najvyššej domácej súťaže počas olympijského turnaja. V 25-člennej nominácii do Pjongčangu figuruje desať tipsportligistov - traja z Banskej Bystrice, po dvaja z Nitry, Košíc, Trenčína a jeden z Liptovského Mikuláša.


"Na jednej strane je to sklamanie, na druhej strane chápem, že klub robí všetko preto, aby bol vydarený záver sezóny. Som s tým zmierený," uviedol Országh v spravodajstve TV Markíza.


Vladimír Országh mal byť na ZOH v Pjongčangu asistent Craiga Ramsayho spolu s Jánom Lašákom, tak to v stredu prezentoval generálny manažér výberu SR Miroslav Šatan. V priebehu týždňa ospravedlnili svoju neúčasť pri tíme aj Michal Handzuš (pre menšie zdravotné komplikácie) a Ľubomír Višňovský (pre rodinné záležitosti).

 

img

 

Hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Peter Jánošík informoval médiá, že neúčasť Országha na olympiáde ešte nie je definitívna. "Pokiaľ ide o neuvoľnenie trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie, stále prebiehajú rokovania na túto tému a pevne veríme, že zodpovedný prístup klubov k reprezentácii krajiny na najvyššom športovom podujatí, akým olympijské hry sú, je v záujme celého hokejového hnutia."

 

Dodal, že Martin Kohút ako prezident SZĽH využil svoje právo vetovať rozhodnutie Výkonného Výboru SZĽH o zmene prestupového poriadku, a teda presunutie dátumu ukončenia prestupového termínu pre súťaž Extraliga seniorov v sezóne 2017/2018 na polnoc 1.3.2018, nakoľko s týmto rozhodnutím nesúhlasí.

 

Zraz slovenskej reprezentácie pred olympijským turnajom je naplánovaný na 5. februára, Slováci pod piatimi kruhmi odohrajú zápasy v základnej A-skupine 14. februára proti Olympijským športovcom z Ruska (OAR), o dva dni neskôr budú ich súpermi Američanom a v sobotu 17. februára nastúpia proti Slovincom. Nasledovať budú vyraďovacie súboje s vyvrcholením v podobe zápasu o zlato v nedeľu 25. februára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies