Šatanov 81. gól v národnom drese

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 08:24 • 2 min
Šatanov 81. gól v národnom drese

Helsinki - V otváracom zápase 77. majstrovstiev sveta sa prepísali historické štatistiky slovenskej hokejovej reprezentácie. Opäť, ako už neraz, je za to zodpovedný Miroslav Šatan. V počte odohraných duelov v národnom drese sa dotiahol na doterajšieho lídra Martina Štrbáka a v počte strelených gólov prekonal svoj vlastný rekord.

slovakia

left justify in out

Pre kapitána Vůjtkovho výberu bol piatkový zápas proti Francúzsku (6:2) už 162. v reprezentačnej kariére, čím sa dotiahol práve na prvého Štrbáka. Na čele historickej tabuľky sa môže osamostatniť už v sobotňajšom stretnutí proti Fínom. Šatan navyše strelil už svoj 81. gól v národnom drese a na čele tejto štatistiky má priepastný dvadsaťdvabodový náskok pred druhým Ľubomírom Kolníkom.

Ešte viac ho však tešila iná štatistika. Bol to totiž jeho prvý gól po vyše polroku. "Bol to skutočne dlhý čas a po tých štyroch- piatich spálených šanciach som si myslel, že dnes nie je ten správny deň. Nakoniec tam ale jeden padol," tešil sa držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS.
Ku gólu mu výraznou mierou pomohol spoluhráč z útoku Libor Hudáček. "Ešte som mu nestihol poďakovať, ale teraz idem do šatne a hneď tak urobím," zasmial sa.

Slováci zvládli veľmi dôležitý vstup do zápasu proti nepríjemným Francúzom, ktorí sa každým rokom lepšia. "Prvý zápas býva nervózny, ale myslím si, že my sme doňho vstúpili veľmi dobre. Mohlo to byť aj lepšie, keby sme premenili šance, ktoré sme si vytvorili. Teda hlavne ja. No dali sme prvý gól, v druhej sme pridali ďalšie a od 3:0 sme už zápas kontrolovali. V závere sme už trošku aj šetrili sily na Fínov," pokračoval.

Šatan pochválil aj súperov. "Sú to veľmi dobrí korčuliari a vytvorili si aj nejaké šance. Zo začiatku hrali dobre. Za posledné roky spravili veľký pokrok. Už to nie sú tí Francúzi spred desiatich rokov. Majú veľa hráčov, ktorí hrajú v európskych ligách a aj nejakých v NHL. Hlavne v posledných piatich rokoch išli výrazne hore," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies