Pocta pre Šatana, uvedú ho do siene slávy Slovana Bratislava

NETKY.SK • 4 Január 2017, 11:05 • 2 min
Pocta pre Šatana, uvedú ho do siene slávy Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Dlhoročného kapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslava Šatana uvedú do klubovej siene slávy Slovana Bratislava. Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy si bývalého útočníka uctí vyvesením vlajky pod strop Zimného štadióna Ondreja Nepelu pred štvrtkovým zápasom s Červenou hviezdou Kchun-lun.

slovakia

left justify in out

Dnes štyridsaťdvaročný Šatan získal so Slovanom dva majstrovské tituly (2005, 2012). V klube pôsobil počas niekoľkých sezón, belasý dres si obliekal aj počas dvoch ročníkov v Kontinentálnej hokejovej lige.


Celkovo nastúpil za Slovan v 158 stretnutiach, v ktorých strelil 89 gólov a pridal 70 asistencií. Šatan je držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta, má zlato z Göteborgu 2002, striebro z Petrohradu 2000 a Helsínk 2012 a bronz z Helsínk 2003.


Pod stropom Zimného štadióna Ondreja Nepelu už visia podobizne Jána Staršieho, Jozefa Golonku, Václava Nedomanského, Vladimíra Dzurillu, Milana Kuželu, Mariána Šťastného, Dáriusa Rusnáka, Dušana Pašeka, Zdena Cígera a Ladislava Horského. V minulosti bol v klubovej dvorane aj Peter Šťastný, ale požiadal o vyradenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona