Šatan vyhovel Trenčínu, hrať však nebude

NETKY.SK • 27 August 2014, 10:07 • 2 min
Šatan vyhovel Trenčínu, hrať však nebude

BRATISLAVA - Bývalý hokejový útočník Miroslav Šatan sa nevráti do súťažného kolotoča v drese Dukly Trenčín.

slovakia

left justify in out

V minulých dňoch sa objavili informácie, že topoľčiansky rodák dostal ponuku od vedenia Dukly a hneď sa začalo špekulovať, či pôjde o návrat na ľadové plochy. Šatan po majstrovstvách sveta 2014 v Bielorusku oznámil koniec kariéry. "Musím to vysvetliť, lebo zase to mediálne prerástlo niekomu cez hlavu. V podstate ide o to, že Dukla Trenčín pripravuje svoju mediálnu kampaň v spolupráci so svojimi bývalými hráčmi. Samozrejme, že som tomu vyhovel. To je celé. Ako keby tomu, čo som o svojom konci kariéry povedal, nikto neveril,“ uviedol v rozhovore pre denník Šport Miroslav Šatan, ktorý sa teraz chystá s rodinou na pár mesiacov do zámoria a hranie či trénovanie podľa jeho slov momentálne nehrozí. V kontakte s hokejom bude len cez osemročného syna, ktorý trénuje v žiackych tímoch.

 

Podľa Šatana v súčasnosti asi neexistuje sila, ktorá by ho mohla presvedčiť, aby opäť hral súťažný hokej. Minulý týždeň absolvoval tri exhibície na počesť Pavla Demitru, ale nad návratom neuvažuje. "Uvidím, ako na mňa bude pôsobiť ten voľný čas. Nikdy som nepovedal, že už nebudem hrať nikdy. Rozhodnutie som však urobil a čím viac času od toho okamihu uplynie, tým bude menej pravdepodobné, že ešte hrať budem," doplnil pre Šport Šatan, ktorý sleduje aj dianie v bratislavskom Slovane. V klube ešte v minulom ročníku hral a aj počas nedávnej exhibície ho fanúšikovia vyzývali k návratu do belasého dresu. "Je pravdou, že v minulej sezóne sa káder nejako výrazne neposilnil a tomu zodpovedali aj výsledky. Teraz vedenie investovalo do nákupov alebo káder určite vylepšilo, takže očakávania zrejme budú vyššie ako v predchádzajúcom ročníku. Myslím si, že Slovan má teraz mužstvo na to, aby si v play-off zahral," doplnil pre Šport Šatan. 

 

Dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie, ktorý hokejovo vyrastal doma v Topoľčanoch, hral počas kariéry okrem Trenčína a Slovana aj za Cape Breton Oilers (AHL), Detroit Vipers (IHL), Detroit Falcons (CoHL), San Diego Gulls (IHL), Edmonton Oilers, Buffalo Sabres, New York Islanders, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins, Dinamo Moskva. V NHL nastúpil na 1050 zápasov, v ktorých strelil 363 gólov, pridal 372 asistencií a dosiahol 735 bodov. V play-off o Stanleyho pohár v 86 dueloch zaznamenal 54 bodov (21+33), cennú trofej zdvihol majster sveta 2002 nad hlavu v roku 2009. Šatan je štvornásobný medailista z majstrovstiev sveta, držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS (zlato 2002, striebro 2000 a 2012, bronz 2003), majster Slovenska 1994, 2005 a 2012, trojnásobný víťaz Zlatého puku pre najlepšieho hokejistu SR (2000, 2001, 2004), najlepší strelec olympijského turnaja 1994 v Lillehammeri, najlepší útočník MS 2000, najužitočnejší hráč MS 2002, člen All-Star tímu MS 2000 a 2002, najproduktívnejší hráč MS 2000 a 2002, účastník Zápasov hviezd NHL 2000 a 2003 a KHL 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona