Šatan už po prvom tréningu, jeho štart v stredu proti Petrohradu otvorený

NETKY.SK • 3 December 2013, 13:08 • 2 min
Šatan už po prvom tréningu, jeho štart v stredu proti Petrohradu otvorený

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Miroslav Šatan po svojom pondelňajšom prílete z USA sledoval večer v bratislavskej Slovnaft aréne víťazstvo Slovana nad Čerepovcom 3:2, v utorok predpoludním už s časťou svojich staronových spoluhráčov trénoval.

slovakia

left justify in out

Na ľade sa objavil s Brankom Radivojevičom ako centrom a Liborom Hudáčkom na ľavej strane. O tom, či ale nastúpi už v stredajšom domácom zápase KHL proti SKA Petrohrad, ešte definitíva nepadla. "Rozprával som sa o tejto možnosti s trénerom, ale rozhodne sa až v stredu po rozkorčuľovaní. Všetko to bude záležať od mojich pocitov, ale samozrejme aj na rozhodnutí trénera. Som ale rád, že som späť v Slovane a chcel by som mu pomôcť," povedal Šatan na utorňajšom brífingu v tlačovom centre Slovana.

Tridsaťdeväťročný krídelník naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom v sobotu 3. novembra 2012 v pražskej Tipsport Aréne proti HC Lev Praha. Po zákroku reprezentačného kolegu Zdena Cháru v 10. minúte druhej tretiny musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas.

Šatan sa tak vrátil do známeho prostredia. V uplynulých dvoch ročníkoch nosil na "belasom" drese kapitánske C-čko, pričom sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu ako najproduktívnejší hráč play off slovenskej extraligy. V uplynulej sezóne odohral Šatan za Slovan až do novembrového zranenia 21 zápasov a na svoje konto si pripísal 12 bodov (7+5). Až do konca základnej časti a aj v štyroch zápasoch play off chýbal. Do tréningového procesu dosť nečakane naskočil až pred majstrovstvami sveta, na ktorých aj reprezentoval.

Šatan je 11-násobným účastníkom turnajov A-kategórie MS a držiteľom všetkých štyroch slovenských medailí zo svetových šampionátov. Absolvoval aj všetky štyri hlavné olympijské turnaje v samostatnej ére krajiny. V roku 2009 sa v NHL tešil v drese Pittsburghu zo zisku Stanleyho pohára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona