Šatan si pre Réwayovom vykaní spomenul na svoje začiatky

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 18:40 • 2 min
Šatan si pre Réwayovom vykaní spomenul na svoje začiatky

BRATISLAVA - Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie pripravujúcej sa na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Bielorusku Miroslav Šatan si v utorok spomenul na svoje začiatky v seniorskom národnom výbere.

slovakia

left justify in out

Môže za to situácia spred utorňajšieho tréningu zverencov Vladimíra Vůjtka. Tréner slovenskej reprezentácie prvýkrát nominoval do tímu aj 19-ročného útočníka Martina Réwaya, ktorý pôsobí v zámorskej juniorskej QMJHL v tíme Gatineau Olympiques, a ten po príchode do kabíny vykal starším hráčom na čele s "Tichým zabijakom" Šatanom.

 

"Chápem to. Pamätám si presne na ten moment, keď som vošiel do reprezentačnej kabíny ja a zbadal som v nej prvýkrát Petra Šťastného. Rovnako som mu vykal. Martinovi som však povedal, aby mi tykal," cituje oficiálna internetová stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Šatana, ktorý videl Réwaya v akcii počas tohtoročných majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. "Keď sa bude na čokoľvek pýtať, budem mať preňho odpovede. Videl som ho hrať na šampionáte dvadsaťročných a bolo by super, ak by podobný prínos priniesol aj do tohto tímu. Tréneri mu šancu dajú," dodal s 82 gólmi najlepší strelec slovenskej reprezentácie v histórii. 

 

Slováci najbližšie odohrajú zápas vo štvrtok 17. apríla o 20.00 h v meste Gap proti domácim Francúzom, pôjde o medzištátne prípravné stretnutie. Odveta s rovnakým súperom je na programe o dva dni neskôr o 15.00 h v Grenobli.

 

Rodák z Prahy Réway, ktorý hokejovo vyrastal v Dolnom Kubíne a Martine, bol oporou Slovenska na tohtoročných MS hráčov do 20 rokov, v piatich dueloch strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. V zámorí hral v juniorskej QMJHL za Gatineau, kde v 52 zápasoch sezóny strelil 25 gólov a pridal 52 asistencií. Olympiques postúpili 4:0 cez Cape Breton do druhého kola play-off, kde však prehrali 1:4 s Halifaxom. Pre Réwaya sa skončila sezóna minulý piatok. Existovala ešte možnosť, že Montreal ho pošle na svoju farmu, ale napokon padlo rozhodnutie o zaradení do prípravy reprezentácie Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies