Šatan po tohtosezónnej premiére: Fyzicky lepšie, než som čakal

NETKY.SK • 5 December 2013, 08:10 • 2 min
Šatan po tohtosezónnej premiére: Fyzicky lepšie, než som čakal

BRATISLAVA - Skúsený slovenský hokejista Miroslav Šatan absolvoval v stredu proti Petrohradu (2:3 sn) prvý súťažný zápas v ročníku 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný krídelník, ktorý na klubovej úrovni nehral vyše roka, odohral pri svojom návrate do zostavy Slovana Bratislava počas dvadsiatich striedaní takmer 17 minút a hoci bol na ľade pri oboch inkasovaných góloch, bol so svojou tohtosezónnou premiérou spokojný.

"Po takej dlhej prestávke a hernom výpadku som nevedel, ako sa bude moje telo cítiť, či ten tréning, ktorý som absolvoval, bude stačiť na zápasovú záťaž. Musím povedať, že som asi trénoval dostatočne, lebo som nemal žiadne kondičné problémy. Fyzicky som sa cítil veľmi dobre, lepšie, ako som očakával. Iba raz som sa trochu viac zadýchal - keď sme zostali minútu na ľade a natiahli si trochu striedanie," hodnotil Šatan svoje prvé tohtosezónne vystúpenie.

Kapitán majstrov sveta z Göteborgu 2002 odohral posledný zápas za Slovan vlani 3. novembra, keď pri tvrdej zrážke s vtedajším obrancom Levu Praha Zdenom Chárom utrpel zranenie krčnej chrbtice. Hoci štartoval na MS 2013, vzhľadom na zdravotné problémy bola jeho hokejová budúcnosť nejasná a dlho nemal žiadny angažmán. S vedením Slovana sa dohodol na zmluve do konca sezóny až počas uplynulého víkendu. Pred duelom s lídrom KHL absolvoval s "belasými" len dva tréningy. Verdikt, že bude hrať, padol až v stredu ráno. "Rozhodol o tom tréner Čada. Trvalo mu to asi desať sekúnd," usmieval sa reprezentačný strelecký rekordér, ktorý na klubovej úrovni nehral presne jeden rok, jeden mesiac a jeden deň. "Sústredil som sa najmä na to, aby som si správne rozložil sily. Hralo sa mi celkom dobre."

Šatan sa predstavil na pravom krídle tretej útočnej formácie po boku Libora Hudáčka a Branka Radivojeviča. "S Liborom som už v Slovane i v reprezentácii veľakrát nastupoval, Branko hral možno prvýkrát v sezóne centra. Bolo tu veľa nových elementov a ako trojica asi ešte budeme potrebovať čas, aby sme sa zohrali, ak nás tedá nechá tréner pohromade," priznala ikona Slovana i slovenskej reprezentácie. Proti Petrohradu ukázal niekoľko svetlých momentov, v prvej tretine mal aj solídnu streleckú príležitosť. Takisto má však výrazný podiel na prvom inkasovanom góle, keď nepokryl strelca Panarina. "So súperom zvučného mena sme odohrali vyrovnanú partiu, aj keď Petrohrad mal viac striel a šancí. Góly sme si dali v podstate sami, škoda najmä toho druhého po našej chybnej rozohrávke. Bojovali sme, hrať 2:2 v riadnom hracom čase s takým silným súperom, ktorý dáva v priemere štyri góly za zápas, nie je zlé. Škoda nevyužitej presilovky alebo trestného strieľania v predĺžení," povzdychol si.

V samostatných nájazdoch mohol Šatan udržať svoj tím v hre, brankár Iľja Ježov však jeho pokus vyrazil. "Už dlho som nešiel na nájazd, takže možno tam chýbal kľud, aký tam býva inokedy. Paľo Rybár mi poradil, že ich brankár máva väčšinou voľný priestor hore, tak som mu tam mieril. Trafil som mu plece a od neho sa puk odrazil  nad bránku." Šatana milo prekvapili fanúšikovia, ktorí ho vytlieskali už keď sa počas predzápasovej hymny ukázala jeho tvár na veľkoplošnej obrazovke a neskôr viackrát skandovali jeho meno. "Nevedel som, čo od obecenstva očakávať. Bolo to veľmi príjemné. Som rád, že som tu," tešil sa držiteľ všetkých štyroch slovenských medailí z majstrovstiev sveta a víťaz Stanleyhho pohára s Pittsburghom Penguins v roku 2009.

Duel s ruským hokejovým gigantom ukázal podľa neho veľa pozitívnych stránok. "Petrohrad je najsilnejším tímom v KHL, ktorý má veľkú kvalitu a niekoľkonásobne vyšší rozpočet ako Slovan. Nie je hanba s ním prehrať na nájazdy. Na tomto výkone môžeme stavať do budúcnosti. Verím, že túto sezónu ešte urobíme zaujímavejšou," dodal charizmatický hokejista, pre ktorého to bude zrejme posledný ročník v kariére.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona