Šatan odmietol ponuku stať sa manažérom reprezentácie SR

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 13:32 • 2 min
Šatan odmietol ponuku stať sa manažérom reprezentácie SR

BRATISLAVA - Bývalý hokejový útočník Miroslav Šatan odmietol ponuku stať sa generálnym manažérom slovenskej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

"Je to pravda, prezident SZĽH Igor Nemeček o tom informoval aj v médiách. Aj sme sa osobne stretli a bavili sa o tejto téme. Teraz, keď hrozia bojkoty hráčov, si to vôbec neviem predstaviť. Situácia, že by som teraz chlapcov volal do reprezentácie, keď vyhlásili, že nebudú spolupracovať a nechcú sa spájať so zväzom, je paradoxná. V tejto situácii je moja odpoveď nie," informoval v piatok popoludní 40-ročný Šatan.

 

Držiteľ štyroch medailí z majstrovstiev sveta podporoval v júnových voľbách na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Richarda Lintnera, ktorý neuspel v boji so staronovým zväzovým šéfom Igorom Nemečkom. Rodák z Topoľčian ešte v máji 2014 reprezentoval Slovensko na MS v Minsku, po šampionáte v Bielorusku ukončil aktívnu hráčsku kariéru. V piatok pripustil, že ak by bol stále hráčom národného mužstva, pripojil by sa k bojkotu reprezentácie. "Pre mňa bolo vždy ťažké povedať nie reprezentácii. Prípadnému bojkotu by isto predchádzalo stretnutie všetkých hráčov. Keby sme sa na tom všetci dohodli, tak ako to pravdepodobne urobili hráči teraz, tak by som bol súčasťou toho. Je to nejaká súdržnosť hráčov," povedal Šatan. 

 

Podľa názoru výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja by bol Miroslav Šatan najlepšou voľbou pre post generálneho manažéra. Hokejový zväz sa zhoduje so Šatanom v názore, že eskalácia sporov nikam nevedie a nemá zmysel. Ponuka zo strany SZĽH pre dlhoročného kapitána bola a je myslená vážne a zodpovedne. 

 

"Miro Šatan je nepochybne osobnosťou, ktorá má nielen odborné, ale aj morálne predpoklady na kvalitný výkon funkcie generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie. Preto som mu túto ponuku adresoval, a preto je táto ponuka stále platná," poznamenal prezident SZĽH Igor Nemeček a dodal, že svojím spôsobom chápe, že Šatan v tejto situácii zatiaľ ponuku neprijal. "Keď sme sa spolu o tom rozprávali, obaja sme sa zhodli v názore, že musíme urobiť všetko pre to, aby sa situácia upokojila. Ja som pripravený rokovať aj s hráčmi o ich návrhoch a nemám záujem eskalovať situáciu," skonštatoval ďalej Nemeček, ale dodal, že na rokovanie treba minimálne dvoch. Podľa jeho slov majú všetci reprezentanti dvere do zväzu otvorené a on osobne je pripravený na diskusiu o ich návrhoch. "Všetkých ich poznám, prežili sme spolu kus života, ja naozaj nemám problém s nimi diskutovať o hokeji a ich návrhoch," uviedol na záver Igor Nemeček. 

 

Ako je známe, v úvode aktuálneho týždňa sa dovedna 27 reprezentantov SR podpísalo pod vyhlásenie, v ktorom vyjadrili nedôveru Slovenskému zväzu ľadového hokeja a prostredníctvom ktorého v súčasnosti odmietajú spájať ich mená so zväzovou identitou. Do budúcna chystajú na súčasné vedenie vytvárať tlak na prijatie radikálnych zmien na zlepšenie situácie v slovenskom hokeji. Pod vyhlásenie sa podpísali Michal Handzuš, Zdeno Chára, Marián Hossa, Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Martin Marinčin, Andrej Meszároš, Branko Radivojevič, Dominik Graňák, Jaroslav Halák, Jozef Stümpel, Ľubomír Višňovský, Marcel Hossa, Marián Gáborík, Peter Podhradský, Tomáš Jurčo, Tomáš Kopecký, Tomáš Tatar, Ján Lašák, Peter Budaj, Radoslav Suchý, Ľuboš Bartečko, Richard Zedník, Peter Hamerlík, Július Hudáček, Ján Laco a Richard Pánik. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona