Šatan oddialil definitívu o kariére, možno hral posledný zápas

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 07:20 • 2 min
Šatan oddialil definitívu o kariére, možno hral posledný zápas

BRATISLAVA - Hokejový útočník Miroslav Šatan možno odohral v pondelok posledný zápas kariéry, definitívne rozhodnutie však zatiaľ nepadlo. Už po decembrovom príchode do Slovana Bratislava hovoril kapitán majstrov sveta 2002, že táto sezóna je pravdepodobne jeho poslednou. Po vypadnutí "belasých" v Pohári nádeje s Dinamom Minsk odmietol Šatan robiť predčasné závery.

slovakia

left justify in out

"Nechcem sa teraz k tomu vyjadrovať a rozmýšľať o tom, keď je len päť minút po konci zápasu. Teraz som rozhodnutý nemeniť moje slová, že asi to bude koniec. Nechám si však čas, potrebujem pár týždňov či mesiacov a definitívu by som urobil asi až v lete," povedal Miroslav Šatan. Mnohí hokejisti hrajú aj v oveľa staršom veku ako hviezda Slovana. "Prakticky posledné tri-štyri sezóny si hovorím, že ešte jeden rok, polroka. Nechcem nič s horúcou hlavou vyhlasovať. Zoberiem si pár týždňov a potom uvidím," doplnil. 

Tridsaťdeväťročný rodák z Topoľčian by mohol figurovať ešte v nominácii Slovenska na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku. Pred týždňom sa stretol s reprezentačným trénerom Vladimírom Vůjtkom a dohodli sa na ďalšej schôdzke po uzdravení generálneho manažéra tímu SR Otta Sýkoru. Až dovtedy nebude Šatan svoju reprezentačnú budúcnosť komentovať. 

Po pondelkovom súboji s Dinamom Minsk bol sklamaný, že sezóna sa rýchlo skončila. Začal ju až v decembri, napriek tomu neľutuje neskorší vstup. "Bol to výsledok viacerých okolností - uviaznutej komunikácie so Slovanom i môjho zdravotného stavu, keď som nemohol po mesačnej pauze v lete hneď naskočiť do prípravy a potreboval som viac času. Urobil som všetko najlepšie, ako som mohol vzhľadom na môj stav a okolnosti," doplnil Šatan, podľa ktorého doplatil Slovan v sezóne na nevydarený začiatok. Potom sa len približoval k priečkam pre play-off, ale napokon na ne nedosiahol. V základnej časti skončil na jedenástom mieste v Západnej konferencii a v Pohári nádeje stroskotal v kvalifikačnom kole na Diname Minsk. 

"Boli to približne rovnaké zápasy. V oboch bolo dosť málo vyložených šancí a príležitostí na strelenie gólu. Bolo vidieť, že je to už nezáživná časť sezóny a oba tímy mali problém s motiváciou. Teraz je to na vedení a tréneroch, aby sa z tejto sezóny poučili a už začali myslieť na vylepšenie vecí pre budúci ročník," doplnil Miroslav Šatan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies