Šatan o Soči: Zobral som to ako fakt, iné mi nezostáva

NETKY.SK • 8 Január 2014, 15:27 • 2 min
Šatan o Soči: Zobral som to ako fakt, iné mi nezostáva

NIŽNEKAMSK - O absencii svojho mena v 25-člennej nominácii trénera Slovenska Vladimíra Vůjtka na zimné olympijské hry do ruského strediska Soči (7. - 23. februára 2014) sa útočník bratislavského Slovana Miroslav Šatan dozvedel až po utorňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Nižnekamska (3:4 po predĺžení), v ktorom 39-ročný veterán strelil dva góly.

slovakia

left justify in out

"Naozaj nemám k tomu čo povedať a nemám ani prečo. Keby som tam bol, tak by som sa mohol vyjadrovať. Zobral som to ako fakt, iné mi napokon ani nezostáva," uviedol pre denník Šport z Jacoviec pochádzajúci topoľčiansky rodák.

Šatan prišiel o možnosť štartovať na svojich piatych ZOH. V minulosti sa predstavil v nórskom Lillehammeri 1994 (bol tam s 9 gólmi najlepším strelcom turnaja, pozn.), americkom Salt Lake City 2002, talianskom Turíne 2006 aj kanadskom Vancouveri 2010. "Bolo to ťažké rozhodnutie. Miro urobil pre Slovensko veľa, vážim si ho ako hráča i ako človeka. Sezónu začal neskôr, dlho nehral. Pozorne sme ho sledovali v každom zo zápasov, v ktorých nastúpil. Jeho hra nebola na vyššej úrovni ako u iných nominovaných," argumentoval Vladimír Vůjtek.

Šatan už skôr predznamenal, že po polsezóne strávenej v "belasom" drese oficiálne ukončí aktívnu činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies