Šatan nečakane oznámil koniec kariéry!

NETKY.SK • 3 December 2013, 13:52 • 2 min
Šatan nečakane oznámil koniec kariéry!

BRATISLAVA - Na hokejového útočníka Miroslava Šatana čakajú pravdepodobne posledné mesiace kariéry, ktoré strávi v drese bratislavského Slovana. Tridsaťdeväťročný krídelník sa s vedením klubu Kontinentálnej hokejovej ligy dohodol na zmluve do konca sezóny. Šatan naskočí do rozbehnutej súťaže, Slovan má za sebou už viac ako polovicu základnej časti.

slovakia

left justify in out

"Nasledujúcu polsezónu by som chcel dohrať v plnom zdraví a poskytnúť služby Slovanu. Bude to pravdepodobne môj posledný ročník. Rodina podporila moje rozhodnutie hrať. Som rád, že urobila ešte túto obetu a dala šancu mi dohrať túto sezónu a rozlúčiť sa s kariérou,“ priznal Miroslav Šatan.

Kapitán majstrov sveta 2002 nehral klubový hokej od vlaňajšieho novembra, keď sa zranil v drese Slovana v zápase KHL proti Levu Praha po zrážke so Zdenom Chárom. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil v príprave a potom i na majstrovstvách sveta v Helsinkách. V predchádzajúcich dvoch sezónach viedol Šatan bratislavské mužstvo v úlohe kapitána. Sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu. Vlani až do zranenia odohral za Slovan 21 zápasov v KHL, v ktorých si pripísal 12 bodov.

"Predchádzajúca sezóna nebola taká, ako som si predstavoval. Chcel som mať iný záver kariéry. Mohol som teraz už sedieť doma, ale mám šancu na iný koniec. Teším sa na výzvu, ktorá na mňa čaká v Slovane. Vždy som sa chcel lúčiť doma na Slovensku,“ tvrdí Miroslav Šatan, ktorý až doteraz oddychoval v New Yorku. V zámorí trénoval a uvažoval, či bude pokračovať v kariére. Definitívne rozhodnutie padlo pred dvoma týždňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies