Šatan definitívne GM tímu Európy na SP 2016

NETKY.SK • 9 September 2015, 19:34 • 2 min
Šatan definitívne GM tímu Európy na SP 2016

TORONTO - Niekdajší dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan bude vykonávať pozíciu generálneho manažéra tímu Európy na budúcoročnom Svetovom pohári.

slovakia

left justify in out

Prezidentom tohto špeciálneho európskeho výberu bude prezident Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl. Šatana na spomenutom poste potvrdili v stredu na slávnostnej prezentácii turnaja v zámorí. Známe je už aj meno hlavného kormidelníka európskeho výberu, bude ním skúsený kanadský kouč Ralph Krueger, ktorý v minulosti viedol dlhré roky švajčiarsku reprezentáciu. 


Jedným z hlavných lídrov mužstva by mal byť slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý možno bude nosiť kapitánske "céčko". "Bude to veľmi zaujímavé podujatie. Čaká nás iné ako na predchádzajúcom turnaji. Slovensko malo v roku 2004 vlastný tím a teraz bude súčasťou výberu Európy, bude v ňom mať dosť hráčov. Teším sa na zápasy proti najkvalitnejším súperom na svete a po ich boku," povedal Zdeno Chára.


Výber Európy si na SP zmeria sily s tímami Kanady, USA, Ruska, Švédska, Fínska, Česka a výberom mladíkov zo Severnej Ameriky. Tvoriť ho budú najlepší hokejisti zostávajúcich európskych hokejových krajín. Vo všeobecnosti sa očakáva, že v tíme Európy budú mať zásadnú úlohu práve slovenskí hráči z NHL. 


V Toronte v stredu zverejnili aj rozdelenie mužstiev do základných skupín a ich program. Tím Európy figuruje v A-skupine s Kanadou, USA a Českom. Turnaj sa začne 17. septembra 2016 duelom Európa - USA. Stretnutia v skupinách vyvrcholia 22. septembra, do vyraďovacej čatsi postúpia po dve mužstvá z oboch skupín. Semifinále play-off sa bude hrať na odvety 24. a 25. septembra, finále na dve víťazstvá 27., 29. septemrba a prípadne aj 1. októbra.

Zloženie základných skupín na hokejovom Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte:
A-skupina: Kanada, Česko, Európa, USA
B-skupina: Fínsko, Rusko, Švédsko, Tím do 23 rokov zo Severnej Ameriky

Program na hokejovom Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte:

ZÁKLADNÉ SKUPINY
17. septembra: Európa - USA, Česko - Kanada
18. septembra: Rusko - Švédsko, Fínsko - Tím do 23 rokov zo Severnej Ameriky
19. septembra: Česko - Európa, Rusko - Tím do 23 rokov zo Severnej Ameriky
20. septembra: USA - Kanada, Fínsko - Švédsko
21. septembra: Európa - Kanada, Švédsko - Tím do 23 rokov zo Severnej Ameriky
22. septembra: USA - Česko, Fínsko - Rusko

SEMIFINÁLE - hrá sa na odvety (24. a 25. septembra)
A1 - B2
B1 - A2

FINÁLE - hrá sa na dve víťazstvá
27., 29. septembra prípadne 1. októbra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies