Šatan bije na poplach! Opatrenia vyháňajú našich hokejistov do zahraničia

NETKY.SK • 15 December 2021, 21:05 • 2 min
Šatan bije na poplach! Opatrenia vyháňajú našich hokejistov do zahraničia

BRATISLAVA - Stále viac mladých slovenských hokejistov opúšťa svoju vlasť a mieri do Českej republiky alebo Rakúska.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan upozornil, že situácia je katastrofálna. Hokejisti totiž už takmer dva roky nemôžu poriadne trénovať či hrať zápasy. Dôvodom sú obmedzenia proti šíreniu koronavírusu. 

 

img

 

Šatan tvrdí, že by sme si mali vziať príklad zo zahraničia. „Situácia je katastrofálna. Mládežnícky šport na Slovensku je na áre. V hokejovom hnutí, aj v celom mládežníckom športe na Slovensku je cítiť obrovskú nespokojnosť s aktuálnym stavom a rozhodnutiami kompetentných odborníkov. Myslím si, že kluby aj rodičia sú nahnevaní právom. Veď všade v okolitých krajinách všetko funguje za dodržania bezpečnostných podmienok a pravidelného testovania," vyhlásil pre Denník Šport. 

 

Prečítajte si tiež: NHL: Halák si pripísal prvé víťazstvo v drese Vancouveru, Islanders nestačili na Detroit

 

Hviezda slovenského hokeja vidí, ako rodičia registrujú svoje deti v zahraničí, keďže na Slovensku sa nemôžu naplo venovať športu. „V ostatných dvoch týždňoch vnímame snahu rodičov našich malých hokejistov preregistrovať ich do Rakúska alebo Česka. Škody, ktoré opatrenia napáchajú v športe, sa dnes ešte nedajú vyčísliť. Pritom by stačilo málo. Odkopírovať OTP režim z okolitých krajín a rovnaký bezpečnostný protokol, aký má, napríklad, extraliga, by mohol fungovať aj v mládeži," uzavrel. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies