Sasu Hovi sa vracia do súťažného diania, dohodol sa so Znojmom

NETKY.SK • 23 September 2013, 13:47 • 2 min
Sasu Hovi sa vracia do súťažného diania, dohodol sa so Znojmom

ZNOJMO - Fínsky hokejový brankár Sasu Hovi, ktorý bol v minulosti miláčikom fanúšikov Slovana Bratislava, sa po ročnej odmlke vracia do súťažného diania.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný rodák z mestečka Toijala, ktorý hokejovo vyrástol v Tappare Tampere, sa dohodol na spolupráci s juhomoravským Znojmom. Informuje o tom oficiálny web "orlov". Naposledy chytal Sasu Hovi v českej extralige za Kometu Brno, teraz si premiérovo vyskúša nadnárodnú súťaž EBEL. "Sasu Hovi je brankár špičkovej európskej úrovne. Mal ponuky z českej extraligy aj najvyššej fínskej súťaže, napriek tomu prijal našu," uviedol na klubovom webe manažér Petr Veselý a doplnil: "Letnú prípravu absolvoval v Ilvese Tampere a odchytal aj niekoľko prípravných duelov, v ktorých pôsobil veľmi isto."

Sasu do leta 2005 chytal iba v rodnom Fínsku, v sezóne 2005/2006 pôsobil vo Vsetíne. Na tri roky potom zamieril do Slovana Bratislava, s ktorým získal dva majstrovské tituly. Nasledovala trojročná zastávka v Brne a súťažný ročník 2012/2013 bez hokeja, keď sa venoval rodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies