Saský premiér, predseda Spolkovej rady Tillich navštívil sídlo Europolu v Haagu

NETKY.SK • 25 August 2016, 18:51 • 2 min
Saský premiér, predseda Spolkovej rady Tillich navštívil sídlo Europolu v Haagu

HAAG - Šéf Europolu Rob Wainwright zdôraznil dnes v Haagu význam medzinárodnej spolupráce v boji proti terorizmu. Kriminalita a terorizmus sú stále globálnejšie, pripomenul.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas návštevy predsedu nemeckej Spolkovej rady Stanislawa Tillicha v európskej policajnej inštitúcii, ktorá sa uskutočnila na úvod dvojdňovej návštevy nemeckého hosťa v Holandsku.

 

Nemecký politik, ktorý je saským krajinským premiérom, spomenul pri stretnutí so šéfom Europolu aj osobitnú polohu Saska v pohraničí s Poľskom a ČR, kde ilegálne prekročenie štátnej hranice, pašovanie ľudí a krádeže motorových vozidiel predstavujú problém, uviedla tlačová agentúra DPA.

 

Wainwright akcentoval nutnosť ešte užšej spolupráce predovšetkým pri výmene poznatkov tajných služieb. Europol ponúka na ich vyhodnocovanie potrebných špecialistov, pripomenul.

3 le gon



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona