SaS znepokojujú schopnosti štátnych orgánov zasiahnuť v krízových situáciah

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:24 • 2 min
SaS znepokojujú schopnosti štátnych orgánov zasiahnuť v krízových situáciah

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) v súvislosti so zásahom policajného komanda voči bývalému väzňovi z Guatánama, ktorý odvysielala arabská televízia al-Džazíra, vyjadruje vážne znepokojene nad schopnosťou slovenských štátnych orgánov a ich vedúcich pracovníkov postupovať profesionálne v krízových situáciách.

slovakia

left justify in out

„Máme niekoľko zásadných otázok aj smerom k ministerstvu zahraničných vecí. Po prvé, malo ministerstvo od svojich diplomatických misií informáciu, že al-Džazíra vysiela o Slovensku príspevok, ktorý je zavádzajúci a môže ohroziť našu bezpečnosť? Ak tieto informácie malo, pýtam sa, aké kroky podniklo, aby uviedlo veci na pravú mieru?“ pýta sa podpredseda SaS Ľubomír Galko.


Podľa tímlídra SaS pre zahraničnú politiku Martina Klusa však treba pripustiť aj možnosť, že štát sa o tomto faux pas dozvedel až teraz, keď o príspevku v al-Džazíre informovali slovenské médiá. „To by bolo úplne zásadné zlyhanie našej diplomacie. Minister zahraničných vecí pán Lajčák nám dlží odpoveď na základnú otázku. Vedela vláda, ministri, že v arabskom svete sa šíri o našej krajine nepravda? Verejne ho o túto odpoveď žiadame,“ vyhlásil Klus.


Video so zákrokom slovenskej polície voči Tunisanovi, ktorý na Slovensko prišiel ako bývalý väzeň z Gauntánama, podľa týždenníka Plus 7 dní zverejnila v uplynulých dňoch arabská televízia al-Džazíra. Autor nahrávky televíziu informoval, že polícia zadržaného muža mučila. K zákroku policajtov prišlo v azylovom dome na Slovensku. Policajný zásah nahrával muž z vyššieho poschodia napriek tomu, že jeden policajt si ho všimol a upozorňoval ho, aby s tým prestal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona