SaS zhodnotí volebný výsledok, chce posilniť regionálne štruktúry

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 10:11 • 2 min
SaS zhodnotí volebný výsledok, chce posilniť regionálne štruktúry

BRATISLAVA - Zhodnotenie volebného výsledku, predstavenie priorít strany na najbližšie obdobie a ambícia posilniť regionálne štruktúry. Aj toto sú témy, o ktorých sa bude hovoriť na dnešnom kongrese opozičnej SaS, ktorý zasadne v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Budem hovoriť k regiónom, lebo jedna z priorít budú regionálne štruktúry SaS. Chceme vybudovať sieť ľudí, s ktorými budeme bližšie spolupracovať, budú to naši styční dôstojníci. Sme líder opozície, tak toto musíme zohľadniť. Voliči od nás očakávajú, že budeme zastúpení fyzicky po celom Slovensku," povedal pre TASR predseda strany Richard Sulík.

 

Zároveň potvrdil, že po voľbách sa objavili nové žiadosti o členstvo v SaS. Prísne podmienky, ktoré liberáli na členstvo majú, sa však meniť nebudú.

 

Sulík tvrdí, že marcový volebný výsledok jeho strany na úrovni 12,1 percenta bol obrovským prekvapením. "Je to odmena za to, že sme si to tvrdo odmakali. Tu vidieť výsledok množstva drobnej roboty, ale aj to, že veľa ľudí, ktorí pôvodne nezvažovali voliť SaS, si napokon povedali, prečo nie. Aj z toho SaS profitovala," uznal Sulík.

 

Do šiestich až ôsmich týždňov chce mať preto strana hotovú analýzu volebného výsledku. "Aby sme vedeli, ako to bolo s naším výsledkom, aby sme ho mohli ešte zlepšiť," avizoval.

 

Na otázku, či nie je v strane sklamanie z toho, že sa opäť ocitla v opozícii, Sulík reagoval, že SaS bola pripravená postaviť vládu, ale rešpektovala, že poverenie dostal Robert Fico (Smer-SD). "Využil ho a tam pre nás diskusia končí," uzavrel Sulík.

 

Na programe kongresu je aj voľba členov Republikovej rady a Dozornej a rozhodcovskej komisie strany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona