SaS vyzýva premiéra, aby dodávku lietadiel L-410 zastavil

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:42 • 2 min
SaS vyzýva premiéra, aby dodávku lietadiel L-410 zastavil

SaS vyzýva premiéra, aby dodávku lietadiel L-410 zastavil - Politika Opozičná SaS vyzýva predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby zastavil dodávku dvoch nových lietadiel L-410 pre Ministerstvo obrany (MO) SR za 9,8 milióna eur. Na dnešnej tlačovej konfe

slovakia

left justify in out

img

Opozičná SaS vyzýva predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby zastavil dodávku dvoch nových lietadiel L-410 pre Ministerstvo obrany (MO) SR za 9,8 milióna eur. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda liberálov Ľubomír Galko s tým, že je to ešte možné zastaviť. Lietadlá majú byť dodané v priebehu februára.

"Vyzývame Roberta Fica, aby zakročil a vydal príkaz ministrovi obrany Martinovi Glváčovi (Smer-SD) zrušiť tento škandalózny kšeft. Je to jeho povinnosť voči všetkým tým, čo dnes trpia. Voči dôchodcom, mamičkám a ich deťom, voči učiteľom či kolabujúcemu zdravotníctvu," myslí si Galko.

Podľa jeho slov je nehorázne, že minister obrany si dovolí vyhlásiť, že pre občanov SR potrebujeme len štyri vrtuľníky na pomoc pri povodniach a požiaroch, ale drahých a luxusných aerotaxíkov chce mať sedem. "A to v čase, keď vojaci chodia pomaly bosí alebo otrhaní, mundúry si kupujú pomaly za vlastné peniaze. Deje sa to v čase, keď vojaci necvičia, nestrieľajú, nelietajú, na kolenách lepia staré V3S a Pragy, autá staršie, ako niektorí generáli. Deje sa to v čase, keď vojakom na útvaroch padajú budovy na hlavy, zateká do nich, lebo ich nie je za čo opraviť a minister Glváč sa ide hrať na letca, parašutistu a výsadkára. Toto je nemorálne konanie," zdôraznil Galko.

Opozičný poslanec označil medializovanú informáciu, že rezort obrany disponuje len štyrmi takýmito lietadlami, za nepravdivú. Na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám získal údaje, že MO ich má v súčasnosti sedem, pričom dvoch nefunkčných sa zbaví pri nákupe dvoch nových, teda ostane ich sedem.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona