SaS vyzbierala podpisy na odvolávanie ministra školstva Draxlera

NETKY.SK • 15 Október 2015, 12:30 • 2 min
SaS vyzbierala podpisy na odvolávanie ministra školstva Draxlera

BRATISLAVA – Opozičná strana SaS už vyzbierala podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s cieľom odvolať ministra školstva Juraja Draxlera (nominant Smeru-SD).

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej besede to potvrdila poslankyňa NR SR Lucia Nicholsonová (SaS). Dôvodov na odvolanie Draxlera je podľa jej slov viacero. Napríklad situácia v Metodicko-pedagogickom centre či ohľadom budovy Iuventy na Búdkovej ulici (Ekoiuventa).

 

Na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu je potrebných aspoň 30 poslaneckých podpisov. Podľa Martina Poliačika (SaS) majú podpisov dosť. "V priebehu dnešného dňa by sme sa mali stretnúť so zástupcami KDH a OĽaNO, už sa len zjednotiť na dôvodovej správe, dať to celé dohromady a v čo najskoršom termíne to podať," dodal Poliačik s tým, že svoj podpis pripojilo aj niekoľko nezávislých poslancov. Po odovzdaní podpisov bude musieť predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) zvolať schôdzu do siedmich dní.

 

"Tých dôvodov je niekoľko. Samozrejme, prvým z nich je situácia ohľadom stratených 460.000 eur v Metodicko-pedagogickom centre a spôsob vyvodenia zodpovednosti za túto situáciu," dodal. Ďalším dôvodom je situácia ohľadom Ekoiuventy. "Je možné, že tam budú ešte ďalšie dôvody, ktoré by mohli navrhnúť naši partneri," dodal Poliačik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona