SaS vypovedá koaličnú zmluvu

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 16:58 • 2 min
SaS vypovedá koaličnú zmluvu

BRATISLAVA – SaS rovnako žiada odchod Matoviča z vlády.

slovakia

left justify in out

Od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) očakáva vypracovanie novej, ktorá bude reflektovať na aktuálne politické reálie a z ktorej vyplynie, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nebude členom vlády. Ak k tomu nedôjde do konca augusta, ministri SaS podajú demisiu. Rozhodnutie strana prijala na stredajšej mimoriadnej rozšírenej republikovej rade.
 

img

    

„Najväčší problém koalície sa volá Igor Matovič. Mrzí ma, že takúto vetu vyslovujem, poznáme sa 12 rokov, dlhé roky sme spolu bojovali, spolu to ťahali, začínal na našej kandidátke, ale nedá sa pred tým dlhšie zatvárať oči,“ povedal líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Ak by OĽaNO požadovalo vzápätí jeho odchod, bude o tom rozmýšľať, keď to bude na stole.

 

img
      

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci NR SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča. SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami.
 

img

      

SaS opäť pre Matovičove útoky odmietla chodiť na koaličné rady, OĽaNO obvinilo liberálov z rozbíjania vlády. SaS si vzala čas na premyslenie, čo ďalej. Pripustila vtedy aj odchod z koalície, hoci tvrdí, že má vôľu v kabinete pokračovať. Matovič vyzval SaS na uzmierenie.

 

img

      

Predsedníctvo OĽaNO aj premiér Heger apelovali počas dňa na SaS, aby v koalícii zotrvala. Odchod Matoviča z vlády predsedníctvo hnutia odmieta. Nesúhlasí ani s predčasnými voľbami.

 

Možno vás zaujme: Aktuálne nie je čas na povalenie vlády, vyhlásil premiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies