SaS: Vítame kroky Kuby k postupnej demokratizácii

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 17:30 • 2 min
SaS: Vítame kroky Kuby k postupnej demokratizácii

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) víta akékoľvek opatrenie, ktoré prispeje k demokratizácii Kuby a uvoľňovaniu komunistického režimu. Povolenie internetovej služby v centre Havany bude znamenať lepšiu informovanosť a prístup k objektívnym správam o dianí vo svete.

slovakia

left justify in out

„V 21. storočí je nutné zmeniť princípy fungovania tak, aby občan nebol obmedzovaný pri voľbe okolností svojho života. Kuba má dlhodobo problematickú históriu ľudských práv a osobných slobôd. Registrujeme mierne oteplenie, avšak stále je to málo,“ uvádza poslanec a tímlíder SaS pre osobné slobody Juraj Droba. Verí, že aj takýmito malými krôčikmi, pomaly, ale isto, aj na Kube raz dôjde k pádu komunistického režimu so všetkým, čo k tomu patrí.


“Zlepšovanie vzťahov medzi USA a Kubou pozorujem s miernym optimizmom. Embargo posilňujúci zákon od konzervatívneho senátora Jesseho Helmsa z roku 1996 považujem za anachronizmus, ktorý už dávno stratil svoj zmysel a brzdil demokratizačný proces na Kube. Nastal čas na jeho revíziu, resp. zrušenie,” konštatoval Droba.


“Ako liberál a ctiteľ slobody ostávam kritikom kubánskeho režimu, ktorý obmedzuje ľudské práva, väzní vlastných občanov pre kritické názory a šikanuje ich (počnúc korupčným systémom a končiac obštrukciami pri vycestovaní), no Kubu považujem za jednu z najvyspelejších krajín Latinskej Ameriky, čo sa týka vzdelania, verejného zdravia a hygieny a podobne. Budem podporovať, aby sa kubánska spoločnosť prostredníctvom demokratických volieb sama rozhodla, akou cestou bude napredovať,” uzavrel Droba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona